Müfettiş olmak için ne okumak gerekir?
Müfettiş olmak için lisans derecesi gereklidir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi veya benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir. Müfettiş olmak isteyenlerin belirli niteliklere sahip olması gerekir.
Müfettiş kaç para maaş alır?
Müfettiş pozisyonunda aynı sektördeki farklı pozisyonlar için en düşük, ortalama ve en yüksek maaşları kontrol edebilirsiniz. Yardımcı Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 54.100,00 TL, Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 101.400,00 TL ve Baş Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 88.000 TL’dir.
Müfettiş olmak için hangi bölüm?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren bir üniversitenin siyasal bilgiler, hukuk, ekonomi, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki bir fakülte veya üniversiteden mezun olmak.
Kaç yaşında müfettiş olunur?
İlanlarda duyurulan KPSS değerlendirme türlerinden 75 ve üzeri puan almış 35 yaş altı adayların, en yüksek değerlendirme sıralamasına göre doldurulacak kadro sayısının iki katı kadar başvuru yapan adaylar arasında olması gerekmektedir.
Müfettiş kaç puan?
Müfettiş yardımcısı kadrosuna giriş sınavında başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavlarda 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alınması gerekir.
Hukuk okuyan müfettiş olabilir mi?
Hukuk diplomasına sahip adaylar, ticaret avukatı olmak için çift sayılı yıllarda başvuruda bulunmalı ve KPSS B sınavında P3 puanı almalıdır. Hukuk diplomasına sahip adaylar uzman, müfettiş, uzman avukat, hukuk danışmanı vb. olarak çalışabilirler. Mesleklerini seçmek için KPSS A sınavına girmeleri gerekir.
Müfettiş nerelerde çalışabilir?
Bir müfettişin nerede çalışabileceği sorusu hem kamu hem de özel kuruluşlarda cevaplanabilir. Faaliyet alanlarına örnek olarak bakanlıklar, devlet şirketleri, yerel yönetimler, bankalar ve sigorta şirketleri verilebilir. Müfettişler özel sektörde, özellikle özel bankalarda ve büyük şirketlerde çalışırlar.
Ziraat Bankası müfettişi ne kadar maaş alır?
Verilere göre banka müfettişleri aylık ortalama 57.800 TL maaş alıyor. Banka müfettişi 2024 yılında en düşük maaşı 52.100 TL alırken, en yüksek maaşı 78.200 TL olacak. Önceki yıllara bakıldığında Temmuz 2023’te banka müfettişi sayısı ortalama 43.
Kaymakam maaşı ne kadar?
Birinci sınıf kaymakamın (kamuda 10 yıldan fazla hizmeti olan) maaşı yaklaşık 96.000 TL’dir. Birinci sınıf kaymakamın (15 yıldan fazla hizmeti olan) maaşı ise 106 TL’dir.
Müfettiş olmak için hangi sınava girilir?
Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır.
Müfettiş hangi bakanlığa bağlıdır?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı emrinde; Hazine ve Maliye Müfettişleri, Bakanlığın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı ile bağlı ve ilişkili kuruluşlarının her türlü faaliyet ve işlemlerine ilişkin inceleme, araştırma ve denetleme yapmakla görevlidirler.
Meb müfettişlik sınavı 2024 ne zaman?
Soru kitapçıklarına ve cevap anahtarlarına ulaşmak için tıklayınız. 23 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan Bakanlık Müfettiş Yardımcısı yazılı sınavına ait kitapçık.
Müfettişlik için hangi KPSS?
SINAV YAPILIŞI: Yazılı sınava girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puanlarından herhangi birinde 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, kamu hizmeti teftiş, inceleme, ön araştırma ve soruşturmaları süresince, Devlet Memurları Kanununa tabi olup da hizmete devam etme tehlikesi bulunan kamu görevlilerini, gerekli gördüğü takdirde, geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettişlik sınavı ne zaman 2025?
Giriş sınavının yazılı aşaması 12 Nisan 2025 tarihinde ANKARA’da toplam 3 (üç) oturumda, 1 (bir) sabah ve 2 (iki) öğleden sonra olmak üzere gerçekleştirilecektir. Sınavın kabul makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’dır (bundan böyle “Bakanlık” olarak anılacaktır).
Müfettiş olmak için hangi sınava girilir?
Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır.
Müfettiş kaç yıl okur?
Müfettiş yardımcısı olarak mesleğe başlayan çalışanlar, dört yıl sonra açılan meslek sınavlarında başarılı olmaları halinde müfettiş olarak mesleklerine devam ederler.
Müfettişlik hangi puan türü?
SINAV YAPILIŞI: Yazılı sınava girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puanlarından herhangi birinde 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
Vergi müfettişliği zor mu?
Vergi denetçiliği mesleği çok zor ve özveri gerektiren bir meslektir.