İçeriğe geç

Aze Anlamı Ne Demek

Aze’nin anlamı nedir?

Aze bir kız ismidir. Türk kökenlidir. Bu isim Azerbaycan’da ve Asya kıtasındaki Türk devletlerinde bulunur. Ülkemizde yaygın olmayan bu isim, kaba yer, kalça anlamına gelir.

Azem anlamı nedir?

Azem kelimesi tam anlamıyla “büyük, yüce ve yüce” anlamına gelir. Bu isim Arapça kökenli isimlerden biridir. Azem ismi Kuran’daki isimlerden biridir. Bu isim erkek ismi olarak kullanılır.

Azel ismi anlamı nedir?

Arapça ve Farsçada yalnız, silahsız, tek başına anlamlarına gelir.

Azze adının anlamı nedir?

(ﻋﺰّ) (Ar. ‘izzet “üstün ve yüce olmak” fiilinden gelen çekimli fiil) “Kutsal olsun” anlamına gelir ve Türkçe’de padişahlar için yazılan klişe dua ifadelerinde, fermanlarda ve sikkelerde kullanılır: Azze ensâruhû: “Yardımcıları çok olsun” anlamına gelir. Sultanlar için yazılan fermanlarda kullanılır.

Aze ne demek zazaca?

Aze isminin iki ayrı anlamı vardır: sert yer ve kalça.

Azer ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu?

Azer ismi Kur’an’da geçmemektedir. Ancak Kur’an’da Hz. İbrahim’in babasının isminin Azer olduğu yönünde bir rivayet de vardır; ancak bu konu tefsir alimleri arasında farklı görüşlere yol açmış olup kesin değildir.

Azen adı ne demek?

Ezan-ı Muhammedi olarak da adlandırılır. Ezan okuyan kişiye müezzin denir. Türkçeye Arapça “adhan” kelimesinden gelir ve “duyuru, bildiri, çağrı” anlamına gelir. Kökeni Arapça “idin” (dinlemek) kelimesidir ve Türkçedeki “izin” kelimesi de buradan gelir.

Azem ismi çocuğa konulur mu?

Arapça kökenli olan Azem ismi son zamanlarda erkek bebek bekleyen kişiler tarafından kullanılmaya başlansa da ülkemizde çok az kişi tarafından kullanılmaktadır.

Azem Yücedağ olayı nedir?

Edebiyat öğretmeni Azem Yücedağ, öğretmen olan eşini İstanbul’un ortasında öldürmüş, komşularının ihbarı üzerine cinayet büro ekipleri tarafından yakalanmıştı. Olayın ardından Ö. ve U. isimli çocukları devlet korumasına alındı.

Azel hangi dilde?

“Aïn Azel” ismi, “koşan” anlamına gelen Berberi “Azzel” veya “değerli” anlamına gelen Azel kelimelerinden geliyor olabilir. Yerliler, ismin Arapça “ceylan gözü” veya “Ain El Ghazal” kelimesinden geldiğini ve “Ain Azelc” haline geldiğini söylediler. “Aïn Azel” ismi, “koşan” anlamına gelen Berberi “Azzel” veya “değerli” anlamına gelen Azel kelimesinden geliyor olabilir. Yerliler, ismin Arapça “ceylan gözü” veya “Ain El Ghazal” kelimesinden geldiğini ve “Ain Azelc” haline geldiğini söylediler.

Arel hangi dilde?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir.

Aza ismi ne demek?

Aza – Türk, Altay, Yakut, Çuvaş ve Moğol mitolojisinde kötü ruh. Ayrıca bir asa şeklinde de söylenir. Moğollar ona Ada derler.

Azze hangi dilde?

“‘Büyük, ulu, sınırsız ve kayıtsız büyüklük, çok görkemli.’ “‘Eren, kutsal, görkemli, şerefli.’ Azze, Azize, Muiz, Muazzez gibi kelimeler, Arapça dil kalıpları kullanılarak Aziz kelimesinden türetilmiştir.

Azze Kur’an’da geçiyor mu?

8. Azza birçok ayette geçer. Saygılı ve hürmetkar anlamına gelir.

Asu ismi ne anlama gelir?

Genellikle yaramaz çocuk anlamına gelen Asu ismi Türkçe kökenlidir.

Necmettin ismi Kuran’da geçiyor mu?

Necmettin ismi Kur’an’da geçiyor mu? Necmettin ismi bizzat Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor ama içinde geçen “Necm” kelimesi Kur’an’da bir sure ismi olarak geçiyor.

Aza ismi ne demektir?

(Az/Ad) kökünden türemiştir. Schimpfen ve schimpfen fiilleriyle aynı kökene sahiptir. Bu aynı zamanda keder anlamını da içerir.

Azer anlamı ne demek?

Azer ismi ateş anlamına gelir. Azer ismi aynı zamanda Hz. İbrahim’in babasının ismidir. Azer ismi; cesur, eşsiz ve nadir anlamına gelir.

Azar ismi ne anlama gelir?

Azar kelimesi Farsça kökenli kelimelerdendir. Dilimize Farsçadan girmiştir. Küfür kelimesi kaçınılmaz olarak tartışmalı ortamlarda kullanılır. Aynı zamanda bir anlam bölünmesi olarak da tanımlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort