İçeriğe geç

Yat Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir

Yat kelimesinin ikinci anlamı nedir?

Yat kelimesi Hollandacadan Türkçeye geçmiştir. Diğer Avrupa dillerinde “yacht” olarak yazılan bu kelime özel tekne anlamına gelir. Turistik amaçlı kullanılan hızlı ve konforlu teknelere yat denir. Yelkenli ve motor yatlar da iş amaçlı kullanılır.

Yap kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Yap- – Nisanyan Sözlük. Eski Türkçe yap fiilinden türemiştir – “vurmak, sert bir sesle vurmak, keçeyi dövmek, çamurla sıvamak, çatlatmak, bir araya getirmek”.

Yâr ne demek TDK?

Bazen bir sevgili bir sevgilidir ve bazen bir arkadaştır. Bazen bir ülkedir, bazen bir takımdır. Ama akla ilk gelen şey sevgilidir. Aynı zamanda yardımcı bir anlamı da vardır.

Yat sözcüğü eş sesli midir?

Yat eş anlamlı mıdır? Evet, eş seslidir. Ayrıca denizdeki bir yat. Yat kelimesi eş seslidir ve eş anlamlısı olmayan kelimelerden biridir.

Yat açılımı nedir?

Terörle Mücadele Birlikleri (Kürtçe: Yekîneyên Antî Teror, kısa: YAT, Arapça: وحدات مكافحة الأرهاب) veya Terörle Mücadele Birlikleri, YPG ve YPJ’nin sıkı bir eğitimden geçmiş ve deneyimli üyelerinden oluşan Suriye Demokratik Güçleri’nin özel kuvvetleridir.

Yapi nedir Türkçe?

Yapı, maddi bir nesne veya sistemdeki birbiriyle ilişkili unsurların düzenlenmesi ve organizasyonu veya bu şekilde organize edilen nesne veya sistemdir. Maddi yapılar, binalar ve makineler gibi insan yapımı nesneleri ve biyolojik organizmalar, mineraller ve kimyasallar gibi doğal nesneleri içerir.

Yapının diğer adı nedir?

Yapı, toplumda organize edilen ilişkilerin bütünüdür. Yapı, bütünü bir araya getirmek için izlenen sistem, yapıdır.

Yap’ın Türkçesi nedir?

Ne zaman. havlamak; (argo) ağız; gevezelik etmek; F. yüksek sesle ve aralıklı havlama; (argo) çok konuşmak, gevezelik etmek.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Sevgili ne denir?

Sevgili; sevilen ve sevilen kişidir, seven dosttur, sevgilidir.

Yar Türkçe mi?

Yar: Farsça; Sevgili, dost anlamına gelir.

Yatağın eş anlamlısı nedir?

(Mobilya) Üzerinde şilte bulunan yatak, komodin, karyola iskeleti vb.

Çay eş sesli midir?

EŞ SESLİ KELİMELER Tea kelimesi her iki cümlede de aynı şekilde yazılsa da anlamı farklıdır. İlk cümledeki tea bir içecektir. İkinci cümledeki tea ise küçük akarsuların adıdır. Yazılışı ve telaffuzu aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelere homofon denir.

Güneşin eş anlamlısı nedir?

Şems, güneş kelimesinin eş anlamlısı olup, aynı anlamı taşıyan Arapça şms kökünden gelen şams (شمس) kelimesinden türetilmiştir.

Yol kelimesinin 2 anlamı nedir?

Bir yerden bir yere gitmek için kat edilen mesafeye yol denir. Yol kelimesi ayrıca davranış, tutum ve bir şeyleri yapma biçimi anlamında mecazi olarak kullanılır. Yol kelimesi ayrıca bir şeyi yerinden çıkarmak, yani yıkmak anlamında da kullanılır.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlamı taşıyan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine geçebilir.

Sazın eş anlamlısı nedir?

Halaç Türkçesinde “saz”, “kamış, saz otu” anlamına gelmektedir (Kaya, 2020, s. 456).

Al kelimesinin iki anlamı nedir?

Al kelimesi, şapka işaretiyle “l” olarak yazıldığında hile ve entrika anlamına gelir. Günümüzde al kelimesi renk anlamında kullanılır. Sarı ve maviyle birlikte üç ana renkten biri olan kırmızı, çeşitli ifadelerde ve kalıplaşmış ifadelerde de görülür. Örneğin, kırmızı yanaklara sahip olmak utanmak anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort