İşte gerçek İtalyan pizzası!

 

İşletme Müdürü Abdullah Ardal, gerçek bir İtalyan pizzasının nasıl olması gerektiğini anlattı

Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanan, İtalyan mutfağının simge lezzetlerinden olan pizzayı, geleneksel tarifine uygun olarak yemek istiyorsanız, pizza deyip geçmeyin. Ünü tüm dünyaya yayılan, geleneksel usullerle elde açılan, ince hamurlu Milano pizzasının lezzetine ulaşmak için, olmazsa olmaz unsurlar bulunuyor. Menüsünde glütensiz pizzanın da yer aldığı ve İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilerek, “Ospitalità Italiana” ödülü alan La Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal, gerçek bir İtalyan pizzasının püf noktalarına ilişkin ipuçları veriyor:

 

Taş Fırında Pişirilmesi

 

Meşhur İtalyan pizzaları, tadının büyük bölümünü pişirildiği taş fırınlardan alıyor. Gerçek bir İtalyan pizzasının lezzetine varmanın yolu, yüzyıllardır kullanılan odun ateşinde saklı.

 

Hamurunun Dinlendirilmesi ve İnceliği

 

Hamur yeterince dinlenmiş olursa, pizza da o kadar lezzetli oluyor. Milano pizzası, İtalya’dan ithal edilen un, doğal deniz tuzu ve özel sızma yağ ile hamuru hazırlanarak, en az 12 saat dinlendirilir. Pizzanın özel reçeteli ve dinlendirilmiş hamurla, standart boyda ve incelikte hazırlanması püf noktası. Milano usulüne göre yapılan pizzaların hamuru daha incedir ve eski usulle elde açılır. Ayrıca diğer pizzalara göre hamuru daha az maya barındırır.

 

Sosundaki Malzemelerin Uyumu

 

Pizzanın olmazsa olmazı domates sosudur. Fesleğen ise, İtalyanlar için vazgeçilmez bir baharattır. Pizza sosu, sızma zeytinyağı, taze fesleğen kekik ve Catania adasında yetişen ve ithal ettiğimiz Antonella cinsi özel domateslerle yapılır. İyi bir İtalyan pizzası için kilit nokta, birçok farklı malzemenin olmasından ziyade, az ve birbiri ile uyumlu ürünlerin kullanılmasıdır.

 

Taze Ürünlerin Kullanılması

 

Gerçek İtalyan pizzası konserve kullanılmadan, sadece taze ürünlerle, günlük sos ve taze sebze, et ve deniz ürünlerinin pişirilmesi ile elde edilir.

 

Malzemelerin Anavatanı Olan İtalya’dan Getirilmesi

 

Pizzada kullanılan malzemelerin, orijinal ürünler olması lezzeti etkileyen önemli bir unsurdur. Mozzarella, sadece manda sütünden yapılan bir peynirdir. Mozzarellanın İtalya’daki anavatanı Campania bölgesi. Bölgede özellikle Salerno’ya bağlı kasabalarda ve Napoli yakınlarındaki Caserta kasabası civarında üretiliyor. İtalyanların dünyaca ünlü Mozzarella, Burrata, Ricotta ve Mascarpone peynirlerini, üretildikleri bölgeden taze almak, İtalya’da yüzyıllık geleneksel restoranlardaki pizzayı aratmıyor.

fitnews

Fitnews. Sağlıklı Yaşam Rehberiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir